Vissza az iskolába takarítási tippek 

2021.08.20

Nehéz elhinni, hogy a nyárnak már majdnem vége, de mivel az ősz gyorsan közeledik, így gyermekeink visszatérnek az iskolába. Összeállítottunk egy kis listát azokról a tippekről, amelyekről úgy gondoljuk, hogy segítenek tökéletesíteni a rutinokat az iskolakezdési szezonra való felkészülés során. Ez a feladat elsöprőnek tűnhet, de a Mrsclean csapatával és tippjeivel az iskolai takarítás egyszerű lesz.


Kezdje azzal, hogy létrehoz egy tervet

A legegyszerűbb módszer az, ha listát készít a céljairól. Az otthon mely területeit legfontosabb önnek kitakarítani? Ez az iskolai takarítás mélytisztítás lesz? Vagy inkább csak egy gyors rendrakás?

Általában viszonylag mély takarítást ajánlunk az otthonok nagy részében az iskolakezdés előtti időszakában. Ez lehetőséget ad arra, hogy eltüntesse a szennyeződéseket, ceruza nyomokat, gyermek festék cseppeket, tornacipő lenyomatát és bármi mást, amit esetleg a nyár folyamán nyomot hagytak gyermekeink a ház falán, bútoron vagy egyéb felületen. Ez lehetőséget ad arra is, hogy sterilizálja otthonát még azelőtt, mielőtt a gyerekek visszatérnek az iskolába.

Nyilvánvaló, hogy az otthon mérete és az adott takarítási terv játszik szerepet annak meghatározásában, hogy mennyi ideig tart ez a folyamat. Ezért olyan fontos, hogy készítsen egy részletes ellenőrző listát az otthon minden területéről, amely fontos Önnek, hogy olyan ütemtervben tartsa Önt, amely biztosítja, hogy befejezze mindazt, amit szeretne.

Gyűjtsön össze minden szükséges kelléket

Most, hogy terved készen áll, és tudod, mit akarsz tenni, össze kell állítani egy listát mindarról, amire szükséged lesz a takarítás során. Ha készít egy listát mindenről, amire szüksége van, sokkal könnyebbé válik a vásárlás, és mindenképpen időhatékonyabb. Ne feledje, fontos, hogy elegendő tisztítószert álljon rendelkezésére, hogy minden esetre tudjon hova nyúlni ha makacs szennyeződés kerül az útjába.

Határozd meg a napot

Javasoljuk, hogy válasszon egy konkrét dátumot az iskolai takarításhoz, vagy bontsa fel a feladatokat kisebb napokra, ha túl sok takarítási munka gyülemlett fel, így a fárasztó egész napos takarítás helyett például egy hét alatt végzi el kényelmesen a kitűzött tisztaságot.

Kiváló alkalom a takarítás megkezdésére akár az iskola első hete is lehet, lehetőleg egy olyan napon, amikor a gyerekek nincsenek otthon, így nem lesz zavaró tényező! A legjobb, ha ezt egy olyan napra tervezi, amikor nincsenek előzetes kötelezettségei vagy tervei.

Ha beírja az őszi takarítást a naptárába, az motiválhat arra, hogy hatékony és időszerű legyen, így ezt a feladatot ki tudja húzni a mentális teendők listájából.

Hallgassa kedvenc dalait takarítás közben

Próbálja meg csatlakoztatni a telefont egy hangszóróhoz, hogy kedvenc albumát vagy podcastjait az egész házban lejátszható legyen. Ha nem szeret hangszórót használni, vagy nincs, egyszerűen vigye magával a telefont menet közben, és játssza le kedvenc zeneszámait a mobiltelefon hangszóróin keresztül.

Pihenjen és élvezze szép, tiszta otthonát

Ha mindennel kész, és befejezte az iskolai takarítást, megérdemli a pihenést és a kikapcsolódást. Ez azt is jelenti, hogy a nap hátralévő részében nincs több főzés vagy takarítás. Nagyon megérdemelt pihenésre van szüksége, hagyja, hogy valaki más főzzön Önnek!

Az iskolába való visszatérés mozgalmas lehet az egész család számára. Miért nem engedi meg magának, hogy a takarítás helyett más dologra koncentráljon? Hívja fel Mrsclean-t a +36 70 605 4991 telefonszámon, vagy írjon e-mailt, hogy még ma le tudja foglalni a takarítást.