Kérjen ajánlatot

Alpinista ablak tisztítás

Ha beköszönt a tavasz, ezzel együtt elérkezik a tavaszi nagytakarítások ideje is, hiszen a jó időt mindenki szeretné ragyogó otthonnal köszönteni. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csak a lakás belső tereit, de bizony a télen elhanyagolt ablakokat is letakarítsuk kívül-belül. Ehhez nyújtunk önnek segítséget ha esetleg külső nem nyitható és nem hozzáférhető helyen kell ablak vagy üveg felületeit tisztítani.

Ahogyan a zivatarok, úgy a verőfényes napsütés sem kedvez az effajta munkának. Az üveget közvetlenül érő napsugarak hatására ugyanis a tisztítószer pillanatok alatt megszárad, így a végeredmény még a legalaposabb lemosás ellenére is csíkos és maszatos le.

A párkánnyal és a keretekkel kezdjük

Az ablaküveg tisztítása előtt fontos, hogy alaposan átmossuk a párkányt és az ablakkereteket. Erre a célra használhatunk mosogatószerrel kevert vizet, ám olcsóbb, természetesebb, sőt talán még hatékonyabb megoldás is, ha a mosóvízhez szalmiákszeszt adunk  ebből elegendő két evőkanálnyit tenni fél liter vízbe. Majd egy ronggyal alaposan átmossuk vele a párkányt és a kereteket. Ezután le öblítjük tiszta vízzel, majd hagyjuk megszáradni.

A csíkmentes, ragyogó üveg

Hogyan szedjük le a hosszú hónapok alatt rárakódott piszkot az ablakról?

Az ablakpucolást azzal kezdjük, hogy lemossuk a szennyeződéseket. Az általános használatra való mikroszálas rongyot használjuk hozzá.

A törléshez meleg vízbe teszünk általános lemosót vagy mosogatószert. Bármelyik jó, mert eltávolítják a zsíros szennyeződéseket, és az ablakra száradt port is.
Jó, ha az ablakot a takarítás közben nem éri közvetlen napfény. Az átmelegedett ablaktábla gyorsan szárad, így előfordulhat, hogy mire a törlőkendővel szárazra törölnénk, már csíkosra száradt. Az üveget a lemosás után befújjuk ecetes vízzel vagy ablaktisztítóval.
Az ecet ablaktisztítás terén igazi klasszikusnak számít, nem is véletlenül, hiszen hatékony, olcsó, és nagyon egyszerű a használata is. Vízzel hígítva célszerű szórófejes flakonba tölteni, majd úgy használjuk az ablaküvegen. Ezután gumis lehúzóval szárazra töröljük a felületet.
A törlőrongy anyaga sem mindegy a szép eredmény eléréséhez. Nagymamáink újságpapírt használtak, ma ezt mikroszálas ablaktörlő kendővel kiváltottuk. Nem szöszöl, gyorsan felszívja a nedvességet, így lesz csíkmentes az ablak.

www.mrsclean.hu

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.